Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık Kütahya’da 33 yıldır çözülemeyen bir soruna neşter vurduk dedi. Işık “Bir yılda 85 metruk binanın yıkımını yaparak 33 yıl sonra bu sorunu tarihe gömmek bize nasip oldu” dedi.
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık Kütahya’da yapılan çalışmaları değerlendirdi. Işık değerlendirmesinde 85 metruk binayı bir yıl gibi kısa zaman içerisinde çözdük” dedi.
TARİHE GÖMMEK BİZE NASİP OLDU
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık “33 yıldır çözülemeyen bir soruna neşter vurduk ve geride bıraktık. Biliyorsunuz ilk kez 1987 yılında onaylanarak yürürlüğe giren Kütahya koruma amaçlı imar planı daraltılarak revize edilip Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi. Bizzat ekibimizle beraber kurula gittik. Bunun Kütahya’mız için ne kadar önemli ve elzem olduğunu anlattık. Şükürler olsun sonuç aldık ve 33 yıl sonra bu sorunu tarihe gömmek bize nasip oldu. Bunlar çok önemli. Artık şehrin merkezinde eskiden SİT alanına girdiği içine evinin çatısını dahi onaramayan vatandaşlarımızın sorunları ortadan kalktı. Bundan sonra bu uygulama devam edecek.
SEÇİM ÖNCESİ KÜTAHYA’NIN BÜYÜK SORUNUYDU
Bu şehir bugüne kadar 31 Mart seçimleri öncesinde en büyük sorunu burada yaşamıştı. Şimdi kendi araçlarıyla ve kendi personeliyle çöpünü toplayan, çevresini temizleyen bir belediyeye dönüştük. Hayırlı uğurlu olsun. Bunun bir mali yükü vardı, belediyemiz zor şartlarda bu kararı verdi ama doğru kararı verdi. En büyük projelerimizden biri de bu oldu. Geçmişte yaşadığımız bir yıllık süre içinde bu soruna neşter vurup çözen bir belediye olmanın onurunu yaşadık.
BİR YILDA 85 METRUK BİNA YIKILDI
Şehrimizde en büyük sorunlardan bir tanesi olarak önümüze çıkan metruk binalar sorunuydu. Bir yıl içerisinde 85 adet metruk binanın usulüne uygun olarak gerekli çalışmaları yapıldı, ilgili kurullardan geçirildi, yıkım kararı alındı ve Kütahya Belediyesinin yıkım ekipleri tarafından yıkıldı.
GÖREVİMİ BUGÜN BIRAKIRIM”
1868 yılından bu yana hizmet veren Kütahya belediyesinin geçmişteki tarihine bakınız, bir yılda 85 adet metruk binayı usulüne uygun şekilde yıkıp ıslah eden bir belediye çalışma dönemini görürseniz, görevimi bugün bırakırım. Bunları görmezden gelemeyiz. Bunlar bu şehrim yıllarca çözüm bekleyen en önemli sorunlarıydı ve bu çalışmalarımız devam ediyor. Her kurul toplantısında 3-5 binamızın yıkım kararını aldırıyoruz. Bu soruna neşter vurduk ve çözmeye devam ediyoruz.
WC’LERİN 24 SAAT AÇIK VE ÜCRETSİZ OLMASI
Bizim projemiz WC’lerin ücretsiz ve 24 saat açık olması. 1 TL’den de vazgeçeceğiz ama tabi Kütahya Belediyesinin sorumluluğundaysa özel mülkiyete bir şey diyemeyiz. Şu anda bu şehrin en büyük sorunlarından birisi budur. Yatsı namazından sonra Kütahya’da cami tuvaletleri dahil olmak üzere kilitler vurulup Kütahya’nın kendisi ya da dışarıdan gelen herhangi bir vatandaşı tarafından bu ihtiyacı karşılayacak bir şehir olmadığının tescilidir. Bunula ilgili resmi kurumlara resmi yazılarımızı yazdık. Müftülük dahil, Anıtlar Kurulu dahil olmak üzere, İki alternatifi söylüyoruz; 1. Müftülük Cami Derneğine verdi, gündüz ücretli olarak kullanıyor ve buna da devam etmek istiyorsa geri kalan saatlerde açık kalacak ve temizliğini Camilik ve Müftülük ve cami heyetleri yapacak. 2. Hayır biz bunun altından kalkamayız diyorlarsa Kütahya Belediyesi tüm tuvaletlerin ücretsiz ve 24 saat açık olacak şekilde işletilmesini sağlayacak ve temizliğini kendisi yapacak. Hangisini seçiyorsanız buyurun dedik şimdi cevap bekliyoruz.
BU ŞEHİR İÇİN BİR AYIP DEĞİLSE BAŞKA DAHANE AYIBIMIZ OLACAK
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık “Bu şehirde gece saat 22.00’den sonra şehre gelen bir misafirin eğer ihtiyacını görecek bir tuvaleti bulamaması bu şehir için bir ayıp değilse başka daha ne ayıbımız olacak. Burası şehir olamaz. Bu alışkanlıkları değiştireceğiz. Herkes paylaşmış, herkes kazanacağı paranın hesabını yapıyor ama bu şehrin kaderinin değiştirilmesi konusunda bugüne kadar katkısını maalesef esirgediler ama bundan sonra olaya el koyduk. Resmi yazılarımızın dönüşünü bekliyoruz. Kütahya’daki 164 caminin tuvaletleri 24 saat açık kalacak ve vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. Diğer belediyemize veya başka kurumlara ait olan tuvaletlerin de işletmecilik yöntemini değiştireceğiz. Gündüz belli saatlerde ücretliyse o saatin bitiminden tekrar sabaha kadar o tuvaletlerin açık kalıp ilgili işletmeciler tarafından temizlenerek işletilmesinin devamını sağlayacağız veya belediyemiz bunların tamamını işletmeciliğini üstüne alıp bu işi yapacak. Bu da önemli. O yüzden para yok fakat tuvalet ihtiyacı mutlaka şehrimize kazandırılacak.” Dedi. Tamamlanan diğer projelerle ilgili bilgileri gazetemizin diğer sayılarında detaylı bir şekilde paylaşacağız” dedi