Don uyarısı!

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde yaşanan don hadisesinden sonra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Başan uyarılarda bulundu.

İklimin etkisi yaşanıyor

İlkbahar mevsiminde olunması rağmen karasal iklim sebebiyle gecelerin soğuk gündüzlerin sıcak gittiği Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde geçtiğimiz günlerde don zararı meydana geldi.

Yerinde inceleme

Meydana gelen bu zararın akabinde İlçe Tarım ve Orman Müdürü Başan ve ekipler, sahadaki inceleme ve çalışmalarını bu duruma yönelterek yerinde incelemelerde bulundu.

“Yeniden ekim için acele etmeyiniz”

Yapılan incelemelerin akabinde çiftçileri uyararak açıklamada bulunan Müdür Başan şu ifadeleri kullandı; “İlçemizde meydana gelen don olayında köylerimizin bazı bölgelerinde şekerpancarı ve mısırlarda don zararı meydana gelmiştir. Yapılan incelemelerde bitkilerin tamamen ölmediği havaların ısınmasına müteakip tekrar gelişmeye devam edeceği beklenmektedir. Bu nedenle çiftçilerimizin tarlalarını yeniden ekmek için acele etmemeleri İlçe Müdürlüğümüzce tavsiye edilmektedir.”

Basılı ve dijital abonelikleriniz için: 0.274.333 43 36’yı arayabilir, kutahyapostasigazetesi@gmail.com adresine mail atabilirsiniz

PAYLAŞ