Hem gramı hem de boyutu şaşırttı

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde faaliyet gösteren İsmail Şef Kasap’ta ortaya çıkan olağanüstü yumurta, hem Kasap ve Izgara Ustası İsmail Aslan’ı hem de yerel halkı şaşırttı.

Merak uyandırıyor

Yumurtaların sıra dışı bir şekilde normalden çok daha büyük olması ve aynı zamanda beklenenden çok daha ağır olması, bölgede merak ve hayretle karşılandı.

“Herkesin dikkatini çekti”

İsmail Aslan, son haftalarda tavuklarının ürettiği yumurtalarda beklenmedik bir artış fark ettiğini söyledi. Aslan, “Normalde kümesimizdeki tavuklar günde belirli bir sayıda yumurta bırakırken, son zamanlarda yumurtlama miktarında ve yumurtaların boyutunda belirgin bir artış yaşandı. Bu durum hem bizim hem de alıcılarımızın dikkatini çekti” dedi.

Fenomen oldu

Duble çift sarı olarak adlandırılan bu olağanüstü fenomen, hem Aslan’ı hem de müşterileri şaşırttı ve araştırma konusu haline geldi. İsmail Aslan, bu durumun çeşitli faktörlere bağlı olabileceğini ve tavukların beslenme, çevresel koşullar veya genetik faktörler gibi etmenlerden etkilenebileceğini belirtiyor. Müşterilerce fenomenin kökeni ve nedenleri hakkında daha fazla araştırma yapılması bekleniyor.

Basılı ve dijital abonelikleriniz için: 0.274.333 43 36’yı arayabilir, kutahyapostasigazetesi@gmail.com adresine mail atabilirsiniz

PAYLAŞ