Başkan Ertaş, kararlı: Kredi ve faizlere karşı esnafı ezdirmeyecek

Altıntaş Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Altıntaş Esnaf ve Sanatkârlar Kredi vs Kefalet Kooperatifi Başkanı Nadir Ertaş güncellenen esnaf kredi faiz oranları ile ilgili açıklamada bulunarak yine esnafın mağduriyetinin çözülmesini savundu.

“Ülke ekonomisinin can damarıdır”

Ülke ekonomisi için esnaf ve sanatkârın önemine değinen Başkan Ertaş, “Kullanmış olduğunuz ve borcu devam eden Hazine destekli Esnaf kredilerinin Kredi faiz oranları halkbank ve hazine tarafından Güncellenmiştir. Esnaf ve sanatkârlarımız ülke ekonomisinin ana omurgasıdır, can damarıdır. Her şey bir yana zaten kıtkanaat geçinen esnaf ve sanatkârlarımız bu kararla büyük darbe alacaktır” dedi.

“Mevcut şartlar geçerli olmalıdır”

Esnaf ve sanatkârların aleyhine değil lehine düzenlemelerin olması gerektiğini savunan Başkan Nadir Ertaş, “Hele ki ülke olarak geçtiğimiz bu darboğazda, esnafımız desteklenmeye devam edilmelidir. Alınmış ve borcu devam eden hazine destekli esnaf kredilerinin faizlerine artışa gidilmesi esnaf ve sanatkârlarımızı zor durumda bırakmaktadır Olası mağduriyetlerin önüne geçmek adına kullandırılan kredilerin mevcut şartlarının geçerliliğinin devam etmesini esnaf ve sanatkârlarımızın menfaatine olacaktır” diye konuştu.

“Taleplerimizi üst kuruluşlara ilettik”

Cümlelerine son verirken Oda ve Kooperatif Başkanı Nadir Ertaş, esnafı koruyacak adımların yine atıldığını ve atılmaya devam edeceğini belirtti. Nadir Ertaş, “Alınan kararın gözden geçirilmesi ve durdurulması İçin gerekli üst birlik kuruluşlarımıza taleplerimizi iletmiş bulunmaktayız. Unutulmamalıdır ki esnaf biterse ekonomi biter, işler durma noktasına gelir. Esnaf ve sanatkârlarımız desteklemeye devam edilmelidir.

Bu düşüncelerle esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı işler diler, saygılarımızı sunarız” ifadelerini kullandı.

YENİ GÜNCELLEME FAİZ ORANLARI

%7,5 ile kredi kullanan ortakların faiz oranları %17 olarak güncellendi, %8,5 ile kredi kullanan ortakların faiz oranları %18 olarak güncellendi, %9,5 ile kredi kullanan ortakların faiz oranları %21 olarak güncellendi, %12,5 ile kredi kullanan ortakların faiz oranları %24 olarak güncellendi, %15 ile kredi kullanan ortaklarımızın faiz oranları %24 olarak güncellendi, %17.5 ile kredi kullanan ortaklarımızın faiz oranları %25 olarak güncellendi, %20 ile kredi kullanan ortaklarımızın faiz oranları %26 olarak güncellendi, %22,5 ile kredi kullanan ortaklarımızın faiz oranları %27 olarak güncellendi, %24 ile kredi kullanan ortaklarımızın faiz oranları %28 olarak güncellendi ve %25 ile kredi kullanan ortaklarımızın faiz oranları %29 olarak güncellendi.

Basılı ve dijital abonelikleriniz için: 0.274.333 43 36’yı arayabilir, kutahyapostasigazetesi@gmail.com adresine mail atabilirsiniz

PAYLAŞ