Anız yakılmaması uyarısı geldi

Altıntaş Tarım ve Orman İlçe Müdürü Yusuf Başan, son zamanlarda artan orman yangınlarıyla ilgili olarak vatandaşları anız yakmamaları konusunda uyardı.

“Hem çevreye hem de arazilere zarar verebilir”

Müdür Başan, anız yakmanın ciddi orman yangınlarına neden olabileceğini ve bu eylemin hem çevreye hem de tarımsal alanlara zarar verebileceğini vurguladı.

“Muhtarlarımız gerekli duyuruları yapmalıdır”

Başan, yaptığı açıklamada, “Hububat hasadından sonra; toprak işlemede kolaylık sağlamak, hastalık ve zararlılarla mücadele etmek, yabancı ot kontrolü sağlamak, hasat sonrası artıkların ekonomik değerinin olmadığının düşünülmesi gibi sebeplerle anız yakılması görülmektedir. Anız yakmak kesinlikle yasaktır. Çiftçilere gerekli duyurunun yapılması rica olunur. Muhtarlarımıza duyurulur” dedi.

“Yangınlar konusunda duyarlı olalım”

Orman yangınlarının önlenmesi için herkesin sorumluluk alması gerektiğini belirten İlçe Müdürü Başan, halkın duyarlı olması ve orman yangınlarını önlemeye yönelik tedbirleri titizlikle uygulamasının önemine dikkat çekti.

Basılı ve dijital abonelikleriniz için: 0.274.333 43 36’yı arayabilir, kutahyapostasigazetesi@gmail.com adresine mail atabilirsiniz

PAYLAŞ