Adalet ve hukukun önemi öne çıktı

Kütahya’da adli yıl açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, adaletin önemi ve hukuk sisteminin rolü vurgulandı. Tören, Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun ve Kütahya Baro Başkanı Edip İlkay Sunay’ın Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmalarıyla başladı.

“Bu kapı her zaman adalet kapısının olmuştur”

Başsavcı Uzun, törende yaptığı konuşmada, yeni adli yılın hayırlı olmasını dileyerek adaletin tecelli etmesinin temel amaçları olduğunu belirtti. Uzun, adliyelerde görev yapan herkesin, hakkı olan adaleti sağlamayı amaçladığını vurguladı. Uzun, “Bu kapı her zaman Hakk’ın kapısı, adaletin kapısı olmuştur. Bizim amacımız, devletin temeli olan adaletin uygulayıcıları olarak bunun ötesinde değildir” şeklinde konuşan Uzun, sıkıntıların birlikte çözülmesi gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca, adaletin önemini vurgulayarak, “Yeni adli yılın vatanımıza, milletimize ve Kütahya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yeni adliye binası için zaman verildi

Kütahya Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Savaş Tek’te, adaletin insanlığın en temel taleplerinden biri olduğunu belirterek, güçlü bir adalet sisteminin toplumların gelişmişlik düzeyini belirlediğini ifade etti. Tek, hukukun evrensel ilke ve değerlerinin hiçe sayıldığı bir dünya düzeninde barış ve huzurun mümkün olamayacağını vurgulayarak, Filistin başta olmak üzere dünyanın birçok yerindeki acıların hukukun işletilmemesinden kaynaklandığını dile getirdi. Adaletin, güçsüzlerin sığınağı olduğuna dikkat çeken Tek, “Yeni adliye binamız çok yakın bir zamanda hizmete girecek ve vatandaşlarımıza daha iyi şartlarda adalet hizmeti sunulacaktır” dedi.

Başkan Sunay, mesleki sorunlara değindi

Kütahya Baro Başkanı Edip İlkay Sunay’da, adaletin toplumda güven duygusunu artıracağını belirterek, bağımsız yargının ve etkili savunma hakkının önemine vurgu yaptı. Sunay, “Adaletin sağlanması için adil yargılanma şarttır. Savunma hakkının temsilcisi olan avukatlık mesleğinin sorunları çözülmeden adalet tesis edilemez” şeklinde konuştu ve yeni adli yılın tüm yargı camiasına hayırlı olmasını diledi.

PAYLAŞ