Hobi bahçesine dönecek

Kütahya’nın turizm alanı konusunda cazibe merkezlerinden biri olan Yoncalı’da son zamanlarda artan hobi bahçeleri dikkat çekiyor.

GİRİŞTE YERALIYORLAR

Son zamanlarda cazibe merkezi haline gelen ve maddi olarak da artış yaşanan arazi fiyatları nedeniyle hobi bahçesi yapmak isteyen vatandaşlar yoncalı merkezine 5-10 km uzaklıkta olan alanlarda yapılaşmaya başladı. Trafiğe kapalı olan alanda yapılaşmanın artması ise bölge halkı tarafından bu bölgenin hobi bahçesi alanı olacağı söylentilerine yol açtı.

STANDART UYGULANSIN

Turizm alanı konusunda cazibe merkezi haline gelen bölgede ileriye yönelik düşünülmesini isteyen vatandaşlar “Mevcut yoncalıdaki yapılaşma şuanda içler acısı. Arazi bulan ev yapmış. Buralarında ileride görüntü kirliliğine yol açmaması için tedbir alınsın yada yapılaşmada belirli standartlar uygulansın ki cazibe merkezi durumunu kaybetmeyelim. Bugün önlem alınmazsa herkes kafasına göre plan proje yapar” dediler.

PANDEMİ SONRASI ARTTI

Dünyada ve ülkemizde yaşanan pandemi sonrasında bölgede birçok yabancının ev ve arsa aldığını iddia eden vatandaşlar şuanda boş olan araziler beş yıl içerisinde yapılaşmalar tamamlanır düşüncesindeler.

PAYLAŞ