İddialar dikkate alınsın

Kütahya Yoncalı Fizik Tedavi Hastanesi için halk arasında gündemde olan yıkım ve güçlendirme konusu yayılırken yetkililerin açıklama yapması bekleniyor.

YIKILACAK MI?

Kütahya Yoncalı Mahallesinde 40.800 metre kare açık alan üzerine kurulan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, şehir hastanesinin yapılmasından sonra yıkılacağı iddiaları halk arasında gündemdeki yerini korurken yetkililerden ve siyasilerden net açıklama gelmiyor.

YATAK KAPASİTESİ DÜŞTÜ

Geçmişte 450 yatak kapasitesi olduğu bilinen ve Şehir Hastanesinin 100 yatak kapasitesinin Tavşanlı ilçesine kaydırıldığı mevcut yatak kapasitesinin de düştüğü biliniyor. Şuanda mevcut Şehir Hastanesine bağlı olan Yoncalı Fizik Tedavi ve rehabilitasyon Hastanesi 100 yatak kapasiteli.

GÜÇLENDİRME YAPILACAK

Geçmiş yıllarda yetkililer tarafından hastanenin yıkılmayacağı güçlendirme yapılacağı söylemleri her ne kadar olsa da bugüne kadar hiçbir çalışmanın yapılmaması halktaki tedirginliğini koruyor.

SEÇİMLER Mİ BEKLENİYOR

Her seçim döneminde bu tarz çalışmaların gündeme getirildiğini söyleyen vatandaşlar bu hastane içinde yine seçim mi bekleniyor? Sorusu sorulurken biran önce güçlendirme çalışmalarının yapılması ve hasta sirkülasyonunun hızlandırılması isteniyor.

SIRA BEKLİYORUZ

Fizik tedavi görmek için önlerinde 300-350 kişinin olduğunu ifade eden hastalar çalışmaların tamamlaması ile bekleme sırasının düşeceğini ve dışarıdan randevu alarak gelen hastalarında tedavilerinin hızlanacağı ifade ediliyor.

HAVUZ KALMAYACAK

Hastanede 1 bayan, 1 erkek 2 termal havuz bulunmaktadır. Yoncalı Fizik tedavi hastanesinin yıkılması yada güçlendirmeye başlanması halinde Kütahya’da havuzlu tedavinin duracağı böyle olunca vatandaşın özel hamam ve havuzlara yönlendirileceği bilinirken güçlendirme çalışmaları yapılacaksa bu konunun dikkate alınması isteniyor.

HANGİ FİZİKSEL RAHATSIZLIKLAR TEDAVİ EDİLİYOR

Hastanede, Bikarbonatlı sular grubuna giren termal suda Kalsiyum, magnezyum ve kükürt içermekte olup Nörolojik Rehabilitasyon Hastaları, Hemipleji (İnme – Felç), Tetrapleji (Felç), Parapleji (Felç), Monopleji (Felç), Parkinson, MS (Multiple Skleroz), ALS (AmyotrofikLateral Skleroz), CP (SerapralPalsi), Omurilik Yaralanmaları, Kas Hastalıkları, Ortapedik Rehabilitasyon Hastalıkları, Eklem Rahatsızlıkları, Skolyoz, Kırık Sonrası Sekeller, Topuk Dikeni, Romatizmal Hastalıklar, Bel Fıtıkları, Boyun Fıtıkları, Osteoporoz (Kemik Erimesi), Osteoartrit (Kireçlenme), Spor Yaralanmaları gibi hastalıklar tedavi edilmektedir.

PAYLAŞ