Pavyonlar Açılıyor mu?

Kütahya’da geçtiğimiz aylarda kapanan ve daha sonra mahkeme kararı ile açılan sonrasında tekrar kapatılan Pavyonlar Açılıyor mu?

VALİLİK KARARI İLE KAPATILMIŞTI

Kütahya’da geçtiğimiz aylarda Kütahya Valiliği tarafından alınan karar ile kapatılan Pavyonlar, işletme sahiplerinin İdare Mahkemesine vermesi ve buradan çıkan Yürütmeyi Durdurma kararı ile tekrar açılmıştı.

BÖLGE İDARE VALİLİĞİ HAKLI BULMUŞTU

Kütahya İdare Mahkemesinin Yürütmeyi Durdurma Kararını Bursa Bölge İdare Mahkemesine taşıyan Kütahya Valiliği buradan çıkan kapatma kararı ile tekrar kapattırmıştı.

İŞLETME SAHİPLERİ İTİRAZ ETTİ

Ramazan ayının sonunda açılan ve tekrar kapatılan işletmeleri hakkında itiraz yoluna giden işletme sahipleri kapatma kararını tekrar bozdurarak yazının Kütahya İdare Mahkemesinin tekrar davayı ele almasını ve kapatma kararının yanlış olduğunun kararının üst mahkemeden geldiği öğrenildi.

TEKRAR AÇILIYOR MU?

Üst mahkemenin verdiği kararı tekrar görüşen Kütahya İdare Mahkemesinin Kütahya Valiliğini haksız bulduğu ve tekrar pavyonların açılmasına karar verildiği öğrenildi.

KÜTAHYA BELEDİYESİ ÇEKİLMİŞTİ

Kütahya Valiliği tarafından verilen karar olması hasabiyle Kütahya Belediyesinin geçmiş mahkemelrde davadan çekilme kararı talebinin olduğu ve kararın Kütahya İdare Mahkemesi tarafından uygun bulunduğu öğrenildi.

30 GÜN SÜRE VAR

Kararın yasal yollarla ilgililere tebliğinden itibaren 30 gün yasal sürenin olduğu bilinirken Kütahya Valiliği ve mühürleme işlemini Valilik kararı ile yapan Kütahya Belediyesinin önümüzdeki günlerde nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor.

TAZMİNAT DAVASI AÇILDI

Mahkemeyi kazanan işletme sahiplerinden bazılarının ilgililer hakkında tazminat davası açtığı iddia edilirken bu güne kadar kapalı olan diğer işletmelerinde önümüzdeki günlerde dava açacağı iddia ediliyor.

PAYLAŞ