Sanatın kanatları Avlupınar Caddesinde yankılandı

Avlupınar Sanat Atölyesi, kuş evleri temalı sergisi ve canlı müzik performansıyla sanatseverlere unutulmaz bir gün yaşattı.

Doğal yaşam ve sanatı bütünleştirdiler

2022 yılında kurulan Avlupınar Sanat Atölyesi, sanatseverleri Bekir Avlupınar Caddesi’nde gerçekleştirdiği iki önemli etkinlikle buluşturdu. Atölye, “Kuşlarla Hatırladığımız Değerler” adlı Kuş Evleri Seramik Sergisi’ni açarak, doğal yaşam ve sanatı bir araya getirdi. Sergi, kuş evleri üzerinden değerler ve estetik anlayışını yansıtırken, ziyaretçileri de sanatla tanıştırmayı amaçlıyor.

Müzik performansları sergiye damga vurdu

Etkinlikler, sergi açılışının yanı sıra düzenlenen Sanata Merhaba Konseri ile taçlandırıldı. Konser, müzikle sanatı harmanlayarak katılımcılara keyifli bir deneyim sundu. Avlupınar Sanat Atölyesi’nin bu özel etkinlikleri, sanatın ve kültürün önemini vurgularken, toplulukla etkileşimini artırmayı hedefliyor.

“Amacımız emek ve kalitenin gösterilmesidir”

Sözlerine dedesi olan ve serginin açıldığı caddeye ismi verilen Bekir Avlupınar’ı anarak başlayan Avlupınar Sanat Atölyesi Kurucusu ve sahibi Ekrem Avlupınar, “Atölyemiz henüz 2022 yılında faaliyete başlamış olmasına rağmen kısa sürede kültür ve sanat alanında çok sayıda profesyonel öğrenci yetiştirmiştir ve yetiştirmeye de devam etmektedir.

Atölyemizin amacı, yaşı kaç olursa olsun kursiyerlerimizin, öğrencilerimizin Kültür-Sanat yoluyla ruhsal ve bedensel gelişimlerini olumlu yönde desteklemek, boş zamanlarını sanatla değerlendirmeleri için onlara yol gösterici olmak, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak suretiyle sağlıklı, ahlaklı bireyler yetiştirerek ülke eğitimine katkıda bulunmak ve ayrıca ilimizi ve ülkemizi ulusal-uluslararası kültür-sanat alanlarında başarı ile temsil edecek, göğsümüzü kabartıp onur duyacağımız nesiller yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Bugünkü amacımız burada aslında kaliteyi ve kaliteli ellerden çıkan ürünleri gösterebilmektir. Ayrıca en önemlisi verilen emeğin gösterilmesidir” dedi.

“Tam bir kültür yuvasında olduğumu hissettim”

Kursiyer olan Prof. Dr. Duygu Perçin Rendes ise şu cümlelerle duygu ve düşüncelerini aktardı; “Öncelikle Kütahya’da böyle güzel bir etkinlikte sizlerle birlikte olmak heyecan verici bir duygudur. Ben 1.5 yıl önce aslında sanatla uğraşayım diye bu kapıdan içinden girdim. Burada aslında haftanın belirli günlerinde çini yapıp ve boyayıp gideceğimi zannediyordum ama geldiğim noktada tam bir kültür yuvasının içine düştüğümü fark ettim. Atölyede bir yandan çini tekniklerini öğrenirken diğer yandan öğrencileriyle birlikte Ekrem Avlupınar hocamızın müziklerini dinliyoruz. Bir diğer yandan felsefi sohbetlerle hemhal olurken öbür yandan resimlere bakıp Nur hocamızın sanat tarihi dersini dinliyoruz. Tam bir kültür yuvasına düştüm. 1.5 yıl önce bu sergi için çalışmalara başlarken teknik öğrenmemiz gerekiyordu. Bu teknikleri de en basit haliyle kuş yuvaları sayesinde öğrendik. Bu yaptığımız kuş evlerini bir yere sergileme fikriyle hocalarımıza söyledim. Onlarda çok masumane olan bu fikri olumlu karşıladılar ve bugün sizlerle buluşmasına vesile oldular.

“Avlupınar ailesi nesilden nesile sanatın gelişmesi için mücadele etmiştir”

Önceki dönemlerde Efeler Belediye Başkanlığı yapmış olan ve Ekrem Avlupınar’ın babası olan Ahmet Avlupınar ise; “Bir Kütahyalı olarak Kütahya’mızın sanatsal ve kültürel anlamda gelişmiş olmasını dün babam olan rahmetli Bekir Avlupınar ve dostları istiyordu. Sonrasında ise bizim akranlarımız istiyordu. Bugün ise oğlum Ekrem ve arkadaşları istiyor. Bu konuların daha da gelişmesi için Kütahya’nın öz değerleri olan bağlılık ve sevgi üzerine bir şehir kurulmasını istiyorum” ifadelerini kullandı. Gecenin sonunda günün anlam ve önemine binaen çiçek ve belge takdimi yapıldı.

PAYLAŞ