Esnaf açılmak istiyor

Altıntaş’ta lokantacı ve kahveci esnafı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “kademeli normalleşme” umuduyla dükkanlarını açma umudunu 1 Mart tarihine bıraktı. Dükkanlarının açılmasını bekleyen küçük esnaf hazırlıklarına şimdiden başladı.

n Altıntaş Esnaf Odaları Başkanı Nadir Ertaş, yaptığı açıklamada İlçemizde lokanta ve kahvehanelerin 1 Mart tarihinde açılacağı söylentileri bile esnafta heyecan yarattığını söyledi. Esnaf olarak her türlü hazırlıkları yaptıklarını dile getiren Ertaş, “Biz artık bir an evvel açılmak istiyoruz. Çok yorulduk.” diye konuştu.
n Kütahya’da il genelinde vaka sayılarında düşüş olduğunu öğrendikleribni belirten Başkan Ertaş, “Kütahya valimizden hassasiyet rica ediyoruz. İnsanlar sokaklarda elini, kolunu sallaya sallaya gezerken esnaf olarak bu işin günah keçisi olmaktan artık çıkmak istiyoruz.” dedi.
n Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarına göre illerin 4 kategoriye ayrıldığını anlatan Ertaş, “Altıntaş ve Kütahya halkını duyarlı olmaya davet ediyorum. Sosyal mesafeye dikkat etsinler. Dişimizi sıkalım. Vali Bey ile yerel yöneticilerimizle zaten istişare halindeyiz. Onlar da bize gereken yardımları gösteriyor. Destekleri her seferinde var. Esnafımızın açılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” İfadelerini kullandı.

PAYLAŞ